The Art of Survival Suriname Rondreis Afbeelding The Art of Survival Suriname Rondreis
The Art of Survival Suriname Rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

The Art of Survival Suriname Rondreis

***

plane hotel


14 Dagen

Een avontuurlijke rondreis vanaf de hoofdstad Paramaribo naar Oost- en Zuid-Suriname. U reist door een groot deel van het tropisch regenwoud dat zo intens verschilt door de geringe bevolkingsdichtheid, de middelen van bestaan van de verschillende stammen en de biodiversiteit van het gebied. U maakt kennis met de Paramaccaanse, Aluku, Aucaanse en Saramaccaanse Marronstammen en de Wajana Inheemse volkeren, ontdek de verschillen in taal en traditie. Dit alles in combinatie met een unieke fietstocht naar Peperpot, een plantage aan de overkant van de Surinamerivier, niet ver van Paramaribo. Deze plantage is begin 19e eeuw door de familie Jansen aangelegd als koffie- en cacao plantage! Afsluiting van uw reis in de luwte van het bos, met uitzicht op de Suriname rivier en omringd door alle luxe dat u zich maar wensen kan, in het Bergendal Resort de ultieme plek om comfortabel te ontspannen.Dag 1 Amsterdam - Paramaribo

Vertrek vanaf Schiphol voor de rechtstreekse vlucht naar Suriname. Lunch aan boord. Aankomst op de luchthaven van Para te Zanderij. Transfer per hotel shuttle bus naar Paramaribo. Overnachting in het hotel in Paramaribo.

Dag 2 Paramaribo


Vandaag staat er een stadswandeling op het programma. Deze kennismaking met Paramaribo laat u de vele hoogtepunten zien van de door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen houten stad. U ziet onder andere het presidentieel paleis, de palmentuin, Fort Zeelandia, de grootste houten kathedraal Basiliek van het westelijk halfrond en een interessante lokale centrale markt.

Dag 3 Paramaribo - Albina - Mi Sa boo

De Marowijne is de grensrivier tussen Suriname en Frans-Guyana en is de levensader van dorpsgemeenschappen aan zowel de Surinaamse als de Frans-Guyaanse oever. Een enerverende survivaltocht over land en per korjaal, door dichtbegroeide bossen en over wilde rivieren. Een tocht waar u in een aantal dagen alle aspecten van het leven in het diepe binnenland zult ervaren. Machtige rivieren, trektochten door smalle kreken, jungletrekking en kennismaking met de cultuur van de Marronstammen der Aucaners en Paramaccaners. Uw reis start in Paramaribo, waar u per bus naar de grensplaats Albina afreist. In de buurt van Albina begint het landschap licht te glooien, alsof je door een duingebied rijdt. Na een heuvel verschijnt een deftige toegangsweg met gescheiden rijbanen naar de stad. Na overstap in de korjaal (een boot gemaakt van een uitgeholde boomstam) aangedreven door een zware motor begint het varen over de brede Marowijne rivier stroomopwaarts. In de middag zoekt u de verkoeling op in het krachtige water van de stroomversnellingen. Deze tocht breng u langs verschillende dorpen en sulás. In de late middag bereiken wij Mi Sa boo, waar een Marron familie woont en leeft. Hier zult u de nacht doorbrengen. 's Avonds vertelkunst avond met het begeleidingsteam en lokale bewoners.

Dag 4 Mi Sa boo - Mina Vallen

Allereerst een vroege ontbijt waarna we ons voorbereiden voor de Mina vallen tocht. Per kleine korjaal aangedreven door een buitenboordmotor maakt u eerst een enerverende tocht door de Gran kreek. Vanaf een bospad start vervolgens een jungle wandeling van circa één uur, door het haast onaangetaste regenwoud. Het doel is het eindpunt, de overweldigende Mina waterval te bereiken. Hier wordt geluncht en kan er genoten worden van onder meer de natuurlijke Jacuzzi halverwege de waterval en van het prachtige uitzicht. Bij terugkomst in Mi Sa boo kan de rest van de dag gezellig met de familie ter plekke besteed worden of zelf ingevuld worden.

Dag 5 De Lawa rivier Experience

U neemt vandaag afscheid van het kamp en vervolgt de belevenis over de Marowijne richting de Tapanahoni rivier. Onze bootsman stuurt ons over spectaculaire soela's, zoals Man-Bari, Singa Tetè en Poli Goedoe naar Stoelmanseiland of Stoeli. Het grootste een eiland dat ligt bij de samenvloeiing van de Tapanahoni -, Marowijne en Lawa rivier. Stoelmanseiland is genoemd naar de legerofficier P.S. Stoelman, die aan het einde van de achttiende eeuw vocht tegen de weggelopen slaven onder leiding van Boni. Het eiland ligt op ongeveer 30 minuten varen van Grand Santi. Na een rondleiding op dit eiland vaart u verder naar Gran Santi een Frans-Guyanese gemeente met bijna 3500 inwoners. U geniet hier van een typische Frans-Guyanese lunch, en ontmoetingen met de bewoners. Benzdorp het bekende gouddelvers gebied is de volgende stop. Het verhaal over het goud wordt gedeeld en na een enerverende vervolg tocht wordt Anapaike het dorp van de Waja Indianen bereikt. Direct na het diner, zal de gids het verhaal van deze gemeenschap met u delen. Overnachting nabij het dorp.
'
Dag 6 Bij de Wajanaa's Anapaike

Anapaike is een Suriaams dorp gelegen aan de Lawa rivier, de grens met Frans-Guyana. In volksmond ookwel bekend als Kawenhaken was de naam Anapaike zo heette de eerste Wayana inheemse stamhoofd. Ten noorden van dit Inheemse dorp liggen 'the Dana Mountains', de Goeje Gebergte, waarvan de hoogste top is 2519 meter. Allereest maken we kennis met de dorps- en stamleiding. U leert en ervaart het leven van deze Inheemsen van heel dichtbij. Boswandeling naar hun kostgronden en samen met hun gaan vissen. Workshop pijl en boog schieten en souvenirs leren vervaardigen. Overnachting in openkampen.


Dag 7 Maripa Sula - Over het 'groene deken'

Lekker is maar één vinger lang, zo luidt een bekend gezegde. U neemt afscheid van de inheemse familie en vaart terug richting Lawa tabiki. Goudzoekers en lokale bewoners vliegen heen en terug naar dit eiland vanuit Zorg en Hoop airstrip in Paramaribo. U stapt hier op het vliegtuig en sluit deze geweldige belevenis af na de landing in Paramaribo.

Dag 8 Plantage Peperpot-fietstour


Vanuit uw hotel per fiets naar het district Commewijne voor een uniek bezoek aan de oude plantage Peperpot. Deze plantage ligt een de rechteroever van de brede Suriname rivier dichtbij Tamansarie. Peperpot is een koffie- en cacao plantage ontwikkeld door familie Jansen ergens in de 19e eeuw. Tijdens het bezoek komt u op het fabrieksterrein nog de plantagehuizen, een loods voor de koffie en een fabriek waar de koffie en de cacao werden verwerkt. U herkent nog de cacao- en koffiebomen met nog heel wat mooie planten. Deze bestemming staat ook bekend voor de liefhebbers van vogels, maar ook komt u hier vaak de populaire apensoorten van Suriname tegen. Via de gelegde paden op Peperpot zult u een bijzondere fietstocht ervaren.

Dag 9 Paramaribo - Berg en Dal


Na een vroeg ontbijt wordt u vroeg in de ochtend opgehaald voor uw transfer met internationaal gezelschap naar Berg en dal, gelegen in het diepe binnenland van Suriname. In de middag komt u aan in het sfeervolle en zeer comfortabele Bergendal Eco - Cultural River Resort, gelegen aan de Suriname rivier. U logeert hier in een prachtig ingericht huisje met eigen terras.

Dag 10 Berg en Dal

Op deze dagen mag u genieten en ontspannen bij het zwembad in deze rustgevende omgeving. In het Adventure Centre worden diverse optionele excursies aangeboden (tegen betaling) maar de Canopy-tour, waarbij u abseilend langs een netwerk van kabels en bruggen door de boomtoppen zweeft (helaas is de canopy niet mogelijk boven de 65 jaar en boven de 90 kg)! Hoogtepunt is de kabel die direct over de Suriname rivier gespannen is! Berg en Dal is het meest luxueuze eco resort van Suriname, op een fantastische locatie aan de Surinamerivier en verscholen in het oerwoud. Het geheel gaat volledig op in de bestaande begroeiing. De kans is groot dat je er door het geluid van papegaaien en brulapen gewekt wordt. Een mooie plek dat bij uitstek geschikt is voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Gewoon lekker met een boek op het terras van de lodge, bij het zwembad of aan of zelfs boven de rivier.

Dag 11 Berg en Dal - Paramaribo

Na een heerlijk ontbijt langs de magische Suriname rivier heeft u nog de tijd om een heerlijke duik te nemen of een korte excursie te maken. Aan het einde van de morgen transfer op basis van internationaal gezelschap naar Paramaribo. Bij aankomst check-in in uw hotel.

Dag 12 Beleef Paramaribo

Deze bent u vrij om Paramaribo en omgeving te verkennen. Nog even langs over de grootste overdekte markt van het Caribisch gebied? Hier bieden mensen uit de omringende dorpen hun koopwaar aan. Exotische junglevruchten, groenten en enorme vissen liggen hier in de marktkraampjes. De diverse Surinaamse cultuur onder één dak. Een vrolijk en ware kleurrijk spektakel.

Dag 13 Paramaribo - Amsterdam

Vandaag is al weer uw laatste dag in Suriname. U kunt de ochtend en middag vrij besteden. Een mooie gelegenheid om nog eens door Paramaribo te struinen. In de namiddag vertrekt u naar het internationale vliegveld van Paramaribo. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 14 Amsterdam

Aankomst te Amsterdam Schiphol airport. Na genietend van een fantastische vakantie!

Dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Dag 3 Paramaribo - Albina - Mi Sa boo
Dag 4 Mi Sa boo - Mina Vallen
Dag 5 De Lawa rivier Experience
Dag 6 Bij de Wajanaa's Anapaike
Dag 7 Maripa Sula - Over het 'groene deken'
Dag 8 Plantage Peperpot-fietstour
Dag 9 Paramaribo - Berg en Dal
Dag 10 Berg en Dal
Dag 11 Berg en Dal - Paramaribo
Dag 12 Beleef Paramaribo
Dag 13 Paramaribo - Amsterdam
Dag 14 Amsterdam

Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Alle hotelovernachtingen volgens het programma
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Alle overige overnachtingen volgens programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Toeslag eenpersoonskamers
 • Alchoholische dranken


Overige Informatie
 • Maaltijden

  • Op meerdaagse tour in Oost suriname een brood en twee warme maaltijden siroop, sap, koffie en thee, inbegrepen

  Algemeen

  • Zes overnachtingen in hotelaccommodatie in Paramaribo inclusief ontbijt op basis van 2 personen per kamer met douche en sainitaire faciliteiten
  • Vijf overnachtingen in open kampen met hangmatten en klamboes (muskietengaas) met gemeenschappelijke toilet faciliteiten. Langs de Marowijne- en Lawa rivier bij de Marrons en Inheemsen.
  • Twee overnachtingen in vrijstaande lodge met eigen douche en saniraire voorziening op de voormalige plantage Berg en Dal
  • Tochten per korjaal aangedreven door buitenboordmotor
  • Fietstocht naar Plantage Peperpot
  • Binnenlandse vlucht vanaf Lawa tabiki naar Zorg en Hoop vliegveld in Paramaribo
  • Stadswandel door Paramaribo
  • Drankjes als koffie, thee en limonade(siroop), sap tijdens excursies
  • Lokale reisbegeleiding door Nederlandstalige gidsen
  • Alle transporten per fiets, per korjaal en of vliegtuig.

  Niet inbegrepen in de reissom

  • Toeslag eenpersoonskamers
  • Optionele en alternatieve programma onderdelen
  • Maaltijden tijdens de dagen of avonden in Paramaribo
  • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, telefoon, minibar etc.
  • Niet gespecificeerde drankjes en maaltijden tijdens excursies
  • Niet vermelde verzorging gedurende dit arrangement

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

The Art of Survival Suriname Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail