Suriname Oost-Zuid-West Rondreis Afbeelding Suriname Oost-Zuid-West Rondreis
Suriname Oost Zuid West Rondreis ***
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

Suriname Oost Zuid West Rondreis

***

plane hotel


16 Dagen

Een mooie reis waarbij u de uithoeken van het land zult beleven. Ontmoetingen met de mensen en hun rijke cultuur. De korjaaltochten brengen u langs de prachtige flora en fauna gebieden. U beklimt de 240 meters hoge Voltzberg en overnacht op Fungu eiland in accommodatie op een bijzondere mooie plek, midden in de natuur en dat maakt het verblijf hier uniek. Dit alles vanuit de stad Paramaribo waar verschillende culturen in harmonie met elkaar leven.Dag 1 Amsterdam - Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam / Schiphol rond het middaguur. Tegen het einde van de middag aankomst op J.A. Pengel Airport in Suriname. Vervoer vanaf de luchthaven per hotel shuttlebus naar Paramaribo.

Dag 2 Paramaribo

Vandaag maakt u nader kennis met de "houten hoofdstad". U beleeft de tropische relaxte sfeer tijdens een wandeling langs de bloemenmarkt en de palmentuin. In Fort Zeelandia, de plek waar de eerste kolonisten het land binnenkwamen wordt u ook rondgeleid. Het Onafhankelijkheidsplein dat nabij ligt is prachtig omgeven door verschillende monumentale gebouwen. Een korte rondwandeling door de binnenstad van Paramaribo laat de mensen van dichterbij ervaren. De centrale markt vertelt de bijzondere geschiedenis van het land, de verschillende bevolkingsgroepen brengen verse groenten, fruit, vis en nog veel meer aan de man. Na een typische Surinaamse lunch starten wij de middagexcursie langs verschillende oude ambachten met o.a. bezoek aan Indiaanse pottenbakkers en houtsnijders van de Marrons met gelegenheid om hun producten te kopen. Aan het einde bezoekt u de vlindertuin te Lelydorp. Wederom overnacht u in het hotel in Paramaribo

Dag 3 Paramaribo - Wita Gron - Raleighvallen


Vanuit Paramaribo per auto/bus naar Wita Gron, dit over een (onverharde) bauxiet weg
met prachtig groene muren. Raleighvallen - Voltzberg, gelegen aan de Boven Coppename rivier, is onderdeel van het 1,6 miljoen hectare grote Centraal Suriname Natuurreservaat en tevens Unesco Werelderfgoed. Een reservaat dat enorm veel faam geniet onder de internationale birdwatchers de als het vogelparadijs van Zuid-Amerika.


Dag 4 Fungu eiland - Voltzberg

's Morgens vertrek vanuit het eiland naar het vaste land. Vanaf dat punt een flinke wandeling (ongeveer 2,5 uur) naar de top van de 240 m hoge Voltzberg. Langs het pad groeien diverse soorten orchideeen en bromelias. Vanaf de top van de berg heeft u een spectaculair 360 graden uitzicht over het tropisch regenwoud. In dit gebied komen meer dan 300 soorten vogels voor waaronder de zeldzame harpij arend en de prachtige oranje rotshaan. Het is ook de habitat van vele zoogdieren: alle acht apensoorten die Suriname telt, zoals de slingeraap oftewel de spinaap zijn hier te bewonderen. Reeds enkele jaren is hier een internationaal wetenschappelijk onderzoek gaande naar enkele apensoorten. Tijdens de terugkeer mag u afkoelen in het krachtig stromend water van de Anjumara stroomversnelling. Overnachting op Fungu eiland.

Dag 5 Fungu eiland - Wita Gron - Paramaribo

In de ochtend terugtocht per korjaal over de Coppename rivier naar Wita Gron voor de overstap in bus of met 4x4 naar Paramaribo.

Dag 6 Galibi - Zeeschildpadden en Inheemse cultuur

Per bus vanuit Paramaribo langs het district Commewijne naar Albina, de grensplaats vormt met Saint Laurent, Frans Guyana, aan de Marowijnerivier. U verlaat Albina per inheemse korjaal in noordelijke richting naar Galibi. Na de check in en kamerindeling staat het middageten klaar. In de namiddag staat een dorpswandeling op het programma, waarbij u kennis maakt met het dagelijksleven van de inheemse bevolking. Na het avondeten geeft onze gids detail informatie over het avondprogramma door. De nachtelijke vaartocht naar het legstrand van de reuze zeeschildpadden. Per korjaal vaart u samen met een groep naar dit strand, genaamd Baboensantie. Overnachting in lodge te Galibi.

Dag 7 Galibi en omgeving

S morgens na het ontbijt staat een bezoek aan de uitgestrekte zandbankan aan de monding van de Marowijne rivier op het programma. Deze zandbank, Tijgerbank genaamd, is de enige zandbank in Suriname. U kunt heerlijk zonnen en of zwemmen. Tegen het begin van de middag terugkeer naar de lodge voor nog een heerlijke Surinaamse maaltijd. U bent daarna vrij de rest van de dag naar eigen inzichten door te brengen. Optioneel kunt u de volgende activiteiten boeken: kayakken, hengelen, sunset-cruise of een wandeling in het jungletrail park. Na de avondmaaltijd kunt u de Samboera, traditionele inheemse dans, aanschouwen. U mag hieraan ook meedoen op uitnodiging van de artiesten. Diner en overnachting.

Dag 8 Galibi - Frans Guyana - Paramaribo

Na het ontbijt oversteek naar Frans- Guyana, het stadje Saint Laurent. Voor een bijzondere rondleiding over het gevangenis terrein (Camp Le transportation) dat bekend is geworden door het boek en film Papillon (vlinder). In de grensplaats Albina overstap en transfer per bus uw hotel in Paramaribo.

Dag 9 Fietsen naar Plantage Frederiksdorp

Per fiets vertrek vanaf de stad naar Leonsberg, op zo'n 9 kilometer ten noorden van Paramaribo. Hier liggen de bootjes voor een overtocht naar Marienburg in het district Commewijne. De fiets kunt u meenemen aan boord. U brengt onderweg een bezoek aan Nieuw Amsterdam. Het Fort Nieuw Amsterdam werd gebouwd ter versterking van de verdediging nadat in 1712 de Fransen een succesvolle inval deden. Na 1863 werd het fort in gebruik genomen als gevangenis. Tegenwoordig is het een openluchtmuseum. U vindt hier onder andere oude kanonnen, kruithuizen en koetsen. Uiteindelijk is Plantage Frederiksdorp het eindpunt van de fietstocht.

De duitser Johan Friedrich Knoffel uit het plaatsje Pruisen was de eerste eigenaar van Frederiksdorp, een koffie- en cacaoplantage uit de 18e eeuws. U gaat hier op deze plantage uit hun goed restaurant en ruim gesorteerde bar genieten van een goed verzorgde maaltijd. Net als de heenreis vindt de terugtocht vindt langs dezelfde weg plaats. In de late middag aankomst in uw hotel in Paramaribo.

Dag 10 Paramaribo - Overbridge River Resort

Deze dag staat in het teken van het Overbridge River Resort. Slingerend tussen heuvels en moerassen, omringd door het dichte tropische woud waar de ochtendnevel mysterieus lang blijft hangen, bereikt u via een goed begaanbare Afobaka weg in een uur rijden het Overbridge River Resort. Luxe houten cabanas voorzien van airconditioning, modern sanitair, met stromend warm- en koud water, een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, 2 ruime bedden van 130 cm. breed, een zitje en een prachtige houten veranda met uitzicht over de kreek, het woud of de Suriname rivier. U komt hier tot rust en geniet in luxe van de majestueuze Suriname rivier en omgeving aan dit prachtige rivierstrand.

Dag 11 Overbridge - Jodensavanne

Vanaf Overbridge River Resort reist u richting het Jodensavanna gebied. U kunt hier de ruines vinden van de synagoge en de vele graven van de Joodse kolonisten die in de 17e eeuw een groot gedeelte van de plantages beheerden. Na terugkomst kunt u de rest van de dag heerlijk relaxen bij uw cabana of een kleine wandeling door het bos maken. U bent op Overbridge in de pure ongerepte wildernis met af en toe het gezang van vogels, het gekwaak van de kikkers en soms het gebrul van babunapen.

Dag12 Overbridge River Resort - Paramaribo

Na een heerlijk ontbijt is de rest van de ochtend vrij te besteden op Overbridge. In de loop van de middag terugreis richting Paramaribo.

Dag 13 Paramaribo - Nickerie

In de ochtend vertrek vanuit Paramaribo, via Coronie richting Nieuw Nickerie, west-Suriname. Genesteld tegen buurland Guyana ligt het landelijke district Nickerie, gekenmerkt door uitgestrekte polders en eindeloze rijstvelden. In dit landschap van rijstvelden afgewisseld met palmbomen en uitgestrekte polders waant u zich afwisselend in Indonesie, India en Nederland. Nickerie is dun bevolkt met ruim 7.500 mensen waarvan Nieuw Nickerie de hoofdplaats en tweede stad van Suriname is. Dit district wordt ook wel de rijstschuur van Suriname genoemd met decennia lang vooral de Hindoestaanse en Javaanse bevolkingsgroepen werkzaam op de rijstvelden. Een unieke bezienswaardigheid is de getolereerde smokkelhaven 'Back Track', van waaruit snelle houtenboten vertrekken naar Springlands in Guyana. De Brits Guyanezen komen goedkoop winkelen in Suriname en smokkelen onder andere sigaretten en kleding het land uit. Op de dijk bij Backtrack treft u een hindoetempel aan waar de gemeenschap aldaar en bezoekers kunnen bidden.

Dag 14 Nieuw-Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo

Na een goede nachtrust en een uitgebreid ontbijt vertrek voor de zoektocht per boot door het Bigi Pan natuurreservaat naar rode ibissen en andere bijzondere kustvogels. Dit is de grootste trekpleister van district Nickerie en de grootste lagune van Suriname: Bigi Pan, een waar paradijs voor vogelspotters! De vaste woonplaats van talloze lokale vogels maar ook gasten uit Noord Amerika overwinteren graag hier. De Rode Ibis, Lepelbek, Skurki, Sabaku en Snepi zult u vast spotten. De lunch wordt in het Coronie district genuttigd wat ook bekend staat als het palmendistrict vanwege de vele kokospalmen.

Dag 15 Paramaribo - Amsterdam

Vandaag is al weer uw laatste dag in Suriname. U kunt de ochtend en middag vrij besteden. Een mooie gelegenheid om nog eens door Paramaribo te struinen. In de namiddag vertrekt u naar de internationale luchthaven van Suriname. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam.

Dag 16 Aankomt Amsterdam

Aankomst op Schiphol Airport in de ochtend.

Dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Dag 3 Paramaribo - Witagron - Raleighvallen
Dag 4 Fungu eiland - Voltzberg
Dag 5 Fungu eiland - Wita Gron - Paramaribo
Dag 6 Galibi - Zeeschildpadden en Inheemse cultuur
Dag 7 Galibi en omgeving
Dag 8 Galibi - Frans Guyana - Paramaribo
Dag 9 Fietsen naar Plantage Frederiksdorp
Dag 10 Paramaribo - Overbridge River Resort
Dag 11 Overbridge - Jodensavanne
Dag 12 Overbridge River Resort - Paramaribo
Dag 13 Paramaribo - Nickerie
Dag 14 Nieuw-Nickerie - Bigi Pan - Paramaribo
Dag 15 Paramaribo - Amsterdam
Dag 16 Aankomt AmsterdamHotels
Dag 1 tot dag 3
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 3 tot dag 5
Sipaliwini
Fungu eiland Raleighvallen **
Fungu eiland  Raleighvallen
Fungu eiland aan de Coppename-rivier, maakt deel uit van het 1,6 miljoen hectare grote centrale natuurreservaat van Suriname, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit natuurreservaat, bekend om zijn prachtige meren en de mysterieuze Voltzberg, is internationaal bekend onder vogelaars vanwege het vogelparadijs van Zuid-Amerika. Deze regio is ook de thuisbasis van de acht verschillende soorten apen in Suriname. De perfecte bestemming voor elke natuurliefhebber!
Dag 5 tot dag 6
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 6 tot dag 8
Marowijne
Myrysji Lodge lodge ***
Myrysji Lodge lodge
Myrysji Lodge is het vriendelijkste eco resort op Galibi. De accommodatie staat dichtbij het strand waar u `s ochtend heerlijk kunt genieten van de warme stralen van de opkomende zon over uw lichaam. Mediteer op het strand of luier heerlijk op een van de ligbanken of hangmat met een bakje koffie of thee.
Dag 8 tot dag 10
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 10 tot dag 12
Brokopondo
Overbridge River Resort ****
Overbridge River Resort
Overbridge River Resort in de Amazone

Ervaar de ongerepte jungle van de Amazone, aan het strand aan de ongerepte Suriname rivier in het prachtige Overbridge River Resort. Het resort is perfect gelegen te midden van een jungle woud van lianen, palmbomen, en gigantische majestueuze Kankan Bomen. Het resort is gunstig gelegen op slechts vijftien minuten van de internationale luchthaven JAP en vijfenveertig minuten van de hoofdstad Paramaribo. Overbridge River Resort biedt het beste van Suriname met een pure en ongerepte wildernis slechts onderbroken door vogelgezang, ribbiting kikkers en af ??en toe een geloei van apen
Dag 12 tot dag 13
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 13 tot dag 14

Nickerie
Residence Inn Nickerie ***
Residence Inn Nickerie
Residence Inn Nickerie staat bekend als de beste hotelfaciliteit in het westelijk deel van Suriname. Het hotel beschikt over een prachtige ambiance die wordt aangevuld door vriendelijk en zeer behulpzaam personeel! Ervaar de Residence Inn, voor de echte Surinaamse gastvrijheid! Vriendelijk personeel en faciliteiten zoals ons restaurant, bar en terras, zullen u absoluut ertoe bewegen nog eens een bezoek te brengen aan Residence Inn Nickerie.
Dag 14 tot dag 14
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Alle hotelovernachtingen volgens het programma
 • Alle overnachtingen in lodges en cabanas naar aanleiding van programma
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Toeslag eenpersoonskamers
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Optionele en alternatieve programma onderdelen
 • Maaltijden tijdens de dagen of avonden in Paramaribo
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, telefoon, minibar etc.
 • Niet gespecificeerde drankjes en maaltijden tijdens excursies
 • Niet vermelde verzorging gedurende dit arrangement


Overige Informatie

Maaltijden

 • Op meerdaagse tours een brood en twee warme maaltijden siroop, sap, koffie en thee, inbegrepen

Algemeen

 • 6 overnachtingen in Hotel inclusief ontbijt(buffet), op basis van een 2-persoonskamer
 • 2 overnachtingen op Fungu eiland in 2 persoonskamer met eigen douche en sanitaire voorzieningen.
 • 1 overnachting Hotel Residence Inn Nieuw-Nickerie inclusief ontbijt, op basis van een 2-persoonskamer
 • 2 overnachtingen in Overbrigde riverresort in luxe houten cabanas zijn voorzien van air-conditioning, modern sanitair, met stromend warm- en koud water, een koelkast, magnetron, koffiezetapparaat, 2 ruime bedden van 130 cm.
 • 2 overnachtingen bij Galibi eenvoudig vertrek met gezamenlijke slaapvertrekken met bedden en klamboes, gedeelde sanitaire basisvoorzieningen met koud stromend water
 • Fietstocht Plantage Frederiksdorp ontbijt, warme lunch , drankjes zijn voor eigen rekening
 • i�� dag stadstour
 • Drankjes als koffie, thee en limonade(siroop), sap tijdens excursies

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.

Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Suriname Oost Zuid West Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail