Fly en Drive in Switi Suriname Rondreis Afbeelding Fly en Drive in Switi Suriname Rondreis
Fly en Drive in Switi Suriname Rondreis
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

Fly en Drive in Switi Suriname Rondreis


plane hotel car


16 Dagen

Rondreizen door Suriname met eigen huurauto, een ontdekkingsreis door een uniek land met zijn diversiteit aan mensen en culturen. De binnenstad van Paramaribo met haar historische gebouwen zal u overweldigen. Verblijf in de historische plantagewoningen van Plantage Frederiksdorp, die zijn omgetoverd tot mooie stijlvolle, comfortabele huizen en van alle gemakken voorzien. Langs Groningen waar de eerste Hollandse Boeren zich vestigen naar Nieuw Nickerie dichtbij Engels Guyana. En genieten op het eco-lodge Knini paati aan de Boven-Surinamerivier. Midden in het prachtige Bigi Pan natuur reservaat in lodges de nacht doorbrengen. Ervaar het echte Surinaams gevoel, de kleuren de geuren van een boeiende cultuur, een prachtige groene deken met vele verrassingen, een beetje Caribisch, een beetje Zuid-Amerikaans, een beetje Europees, kortom SURINAAMS.Dag 1 Amsterdam - Paramaribo

Vertrek vanaf Amsterdam voor rechtstreekse vlucht naar Suriname. Lunch aan boord. Aankomst op de luchthaven van het district Para. Transfer per hotelshuttle naar Paramaribo. Overnachting in een hotel in Paramaribo.

Dag 2 Paramaribo


Vandaag staat er een stadswandeling op het programma. Deze kennismaking met Paramaribo laat u de vele hoogtepunten zien van de door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen houten stad. U ziet onder andere het presidentiele paleis, de palmentuin, Fort Zeelandia, de grootste houten kathedraal Basiliek van het westelijk halfrond en een interessante lokale centrale markt.

Dag 3 Paramaribo - Plantage Frederiksdorp

Eerst een stevig ontbijt tegelijkertijd staat de huurauto klaar bij uw hotel. Via Paramaribo over de Wijdenboschbrug via Meerzorg naar Marienburg. Bootjes staan hier klaar om u naar Plantage Frederiksdorp te vervoeren. Na een warm welkom van het team mag u inchecken en even bijkomen. Vanuit Frederiksdorp maakt u boottocht naar Plantage Johanna Margaretha. Eerst beleefd u een tocht van ongeveer een uur door prachtig zwampgebied. Van de gids krijgt u aanwijzen waar de Kaaimannen zich verstoppen. De zeeschildpaddenstranden bezoeken is het volgend programma onderdeel. De wandeltocht voor het spotten van de zeeschildpadden duurt ongeveer 8 km. Beleeft dan het hele proces, komen vanuit de rivier, het graven, leggen van haar eiieren en verbergen van het nest. De terugtocht naar Plantange Frederiksdorp is de volgende activiteit. U bent de rest van deze mooie dag vrij voor om te genieten van de unieke omgeving.


Ons advies!

U mag de auto parkeren bij de steiger van Marienburg.

Dag 4 Plantage Frederiksdorp en omgeving


Vandaag kunt u met uw eigen auto de omgeving verkennen en rijden naar onder andere Plantage Marienburg, plantage Peperpot, Fort Nieuw-Amsterdam, Tamanredjo of Katwijk. U beleeft het district Commewijne van heel dichtbij, de gemeenschappen en hun heerlijke maaltijden en snacks. Ook kunt een rit maken maken naar het voormalig bauxietstadje Moengo, een unieke plaats in het district Marowijne, in noordoost Suriname. Het ligt ongeveer 110 kilometer ten oosten van Paramaribo en 35 kilometer ten westen van de grenstplaats Albina, de hoofdplaats van het district. In Moengo bevindt zich sinds een enkele jaren Marowijne Art Park. Via een prachtige kunstroute zijn werken te bewonderen van onder andere Marcel Pinas en (inter)nationale 'Artists in Residence'. Kunstwerken zijn allemaal geinspireerd vanuit de Aucaanse Marron Cultuur en de ontwikkelingen in het voormalig bauxietstadje. Ook is een bezoekje aan het Contemporary Art Museum Moengo, een expositieruimte met veel meesterlijke kunstwerken, is aan te bevelen. Uiteraard staat het u ook vrij om lekker op de plantage Frederiksdorp te relaxen in of nabij het zwembad en de bijzondere omgeving.

Dag 5 en 6 Frederiksdorp - Nieuw Nickerie

Vanuit Plantage Frederiksdorp rijdt u via Paramaribo naar het rijst district Nickerie. U krijgt bijzondere indrukken van de prachtige natuur langs deze Oost - West verbinding. Omdat u het land zelf aan het ontdekken bent is het handig om stopt te maken bij de verschillende dorpjes langs de weg. Hoogte punt tijdens deze prachtige rit is een bezoek aan Groningen. Hier kwamen rond 1845 plusminus 400 Hollandse boeren uit Friesland en ervaarden het tropische leven in Suriname. Groningen in die tijd hadden. Zij vestigden zich in de hoofdplaats Groningen in 1845 met zo'n vierhonderd stuks. Langs deze Saramacca rivier kunt u onder het genot van een drankje bijkomen. U bereikt na lang en geduldig rijden Nieuw Nickerie, langs honderden meters lange rijstvelden. Niet voor niets staat het bekend als het rijst district van Suriname. In een mooi hotel in het centrum van Nickerie brengt u twee nachten door.

Dag 7 Bigi Pan natuurreservaat Nickerie

Na het ontbijt maakt u een korte rit naar de aanmeerstijger voor de overstap per boot naar het natuurgebied Bigi Pan. Voor de vogelliefhebber is het een ware paradijs. Een bijzondere woonplek van heel wat Surinaamse vogels. Het landschap is een groot moerasgebied met een bijzondere oppervlakte van ruim 70.000 ha, waarvan bijna 15.000 ha wordt gebruikt voor de rijstbouw en veeteelt. U overnacht in eenvoudige lodges en u zult genieten van deze prachtige omgeving onder het genot van uw lunch, diner en het ontbijt van de volgende dag.

Dag 8 Bigi Pan natuurgebied - Paramaribo

Terugreis naar Paramaribo met nog wat interessante stop maken in de districten Saramacca en Coronie. In het begin van de 19e eeuw vestigden zich vooral Engelse planters in Coronie. Namen als Totness, Marys Hope, Friendship en Burnside komen uit die tijd. In tegenstelling tot andere delen van Suriname lagen de plantages in Coronie direct aan zee. Daardoor was het gebied erg geisoleerd totdat de Oost-Westverbinding werd aangelegd. De afvoer van producten van de plantages geschiedde rechtstreeks naar zee via kanalen met sluizen. Veel gebouwen staan op neuten, waarschijnlijk omdat de meeste plantages regelmatig last hadden van wateroverlast. Volgens plan zult u aan het einde van deze dag uw huurauto inleveren. Vanuit uw hotel in Paramaribo.

Dag 9 Paramaribo

Deze dag is ter vrije besteding.

Dag 10 Paramaribo - Knini Paati


U begint vandaag aan een natuur- en cultuur belevenis, met vertrekt vanuit Paramaribo richting zuid-Suriname. Tijdens deze rit passeert u een glooiend landschap van heuvels, indrukwekkende woudreuzen en dorpen gelegen aan de 190 km lange route. Bij de aanmeersteiger Atjoni start vervolgens een enerverende korjaaltocht. U vaart in ongeveer 45 minuten per korjaal aangedreven door een zware motor naar het comfortabele Knini Paati. Na aankomst op het eiland kunt u even bijkomen en genieten van een heerlijke warme Surinaamse maaltijd. U check daarna gelijk in en installeert zich in uw eigen eco-lodge. De eerste dag staat in het teken van relaxen en acclimatiseren. Aan u de keus te gaan zwemmen of gewoon lekker te relaxen in het krachtig stromend water van de stroomversnelling. Overnachting in een van de gerieflijke huisjes op het eiland.

Dag 11 Knini Paati en Kaaimannen


Een nieuwe dag in het teken van ervaringen en indrukken opdoen. In het nabijgelegen dorp Nieuw Aurora wordt u na een korte korjaaltocht rondgeleid en beleeft u de mensen en hun cultuur van heel dichtbij. Dit traditioneel dorp wordt bewoond door een aantal families. Met voor elke familie een eigen stuk land waarop ze de benodigde traditionele huisjes bouwen. Saramaccaners behoren tot de grootste marronstam van Suriname. Deze groep afstammelingen van weggelopen Afrikaanse slaven staan meer bekend als de Saamaka of Saramaccaners. Tijdens de dorpswandeling komt u nog langs de plaatselijke bank, kerk en medische post en een kleine airstrip. Na aankomt op het eiland bent u vrij om tussendoor te hangmatteren met eventueel een goed boek of voor de siesta. Na het avondeten gaat u een spannende avontuur beleven, samen met het team gaat u op zoek naar kaaimannen. U zult ook genieten van de unieke sterrenhemel en de stilte op het water en de prachtige omgeving. Overnachting in een van de gerieflijke huisjes op het eiland

Dag 12 Saramaccaanse Marron cultuur

Vandaag gaat u over de rivier langs indrukwekkende stroomversnellingen naar het dorp Pikin Slee voor een bezoek aan het Saamakka Museum. Een openlucht museum midden in een dorp alwaar u kennis maakt heel aspecten van de unieke Marron cultuur, haar geschiedenis en authentieke en hedendaagse kunst. U zult ter plekke genieten van een overheerlijke lunch bereid met lokale ingredienten. U zult dus eten zoals de lokale bevolking dat doet. In de middag bent u terug op het eiland waar u verder kunt genieten van uw hangmat of kunt gaan zwemmen in de sula. Na het avondeten bent u deel van een traditioneel en cultureel dans- en muziekoptreden. In uw eco-lodge zult u heerlijk nagenieten van een bijzondere dag.

Dag 13 Knini Paati - Paramaribo

Na een heerlijk ontbijt mag u nog even genieten van de heerlijke omgeving. Gelijk na de lunch vertrekt u per korjaal en bus weer naar de hoofdstad Paramaribo. Onderweg zult u nog terugdenken aan de bijzondere dagen op het water en tussen de gastvrije lokale bevolking. s Avonds kunt u nog gaan eten in een van de eethuizen van Paramaribo. U brengt de nacht door in hetzelfde hotel als na uw aankomst in Paramaribo.

Dag 14 Paramaribo

Alweer de laatste dag, u kunt heerlijk uitrusten van een indrukwekkende reis bij het aangename zwembad. Ook kunt u deelnemen aan een (optionele) riviercruise naar de Commewijne plantages, waarbij een bezoek gebracht wordt aan Fort Nieuw Amsterdam en de plantages Johanna en Margarita met Javaanse en Hindoestaanse bevolking. Onderweg bestaat de kans dat u op de rivier dolfijnen tegenkomt die de boot begeleiden. Overnachting in hotel in Paramaribo.

Dag 15 Paramaribo - Amsterdam

s Ochtens is er nog tijd om lekker te zwemmen, en in de middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Einde van een indrukwekkende reis waar u nog lang van zult nagenieten!

Dag tot dag


Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Dag 3 Paramaribo - Plantage Frederiksdorp
Dag 4 Plantage Frederiksdorp en omgeving
Dag 5 en 6 Frederiksdorp - Nieuw Nickerie
Dag 7 Bigi Pan natuurreservaat Nickerie
Dag 8 Bigi Pan natuurgebied - Paramaribo
Dag 9. Paramaribo
Dag 10. Paramaribo - Kini Paati
Dag 11 Knini Paati en Kaaimannen
Dag 12 Saramaccaanse Marron cultuur
Dag 13 Knini Paati - Paramaribo
Dag 14 Paramaribo
Dag 15 Paramaribo - Amsterdam
Dag 16 Amsterdam

Afstanden

dag 3 Paramaribo - Frederiksdorp circa 1 uur
dag 5 Frederiksdorp - Nickerie circa 5,5 uur
dag 8 Nickerie - Paramaribo circa 4 uur

Tip: In de meeste landen rijdt u langer over een kilometer dan in Nederland.Hotels
Dag 1 tot dag 3
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 3 tot dag 5
Commewijne
Plantage Resort Frederiksdorp **
Plantage Resort Frederiksdorp
Het Plantage Resort Frederiksdorp is gevestigd in Nieuw Amsterdam, op 18 km van Paramaribo. Het beschikt over een zonneterras en een buitenbad dat het hele jaar door geopend is. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar. Bij de accommodatie vindt u een excursiebalie. Dit resort biedt watersportfaciliteiten en u kunt er fietsen huren. In de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen, zoals fietsen, vissen en kanoen. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel, op 52 km van het Plantage Resort Frederiksdorp. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Paramaribo! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt.
Dag 6 tot dag 7
Nickerie
Residence Inn Nickerie ***
Residence Inn Nickerie
Residence Inn Nickerie staat bekend als de beste hotelfaciliteit in het westelijk deel van Suriname. Het hotel beschikt over een prachtige ambiance die wordt aangevuld door vriendelijk en zeer behulpzaam personeel! Ervaar de Residence Inn, voor de echte Surinaamse gastvrijheid! Vriendelijk personeel en faciliteiten zoals ons restaurant, bar en terras, zullen u absoluut ertoe bewegen nog eens een bezoek te brengen aan Residence Inn Nickerie.
Dag 7 tot dag 8
Nickerie
Bigi Pan Stephanies Eco lodge
Bigi Pan Stephanies Eco lodge
In het Bigi Pan natuurreservaat staat Stephanies Eco lodge. Gebouwd op palen en midden in het zwampgebied. Gasten zeggen vaak dat ze nooit zoveel Rode Ibissen in hun leven hebben gezien. Over de twee prachtige gebouwen zijn de slaapkamers verdeeld en is er speciaal voor de gasten een grote ruimte, voorzien van een keuken. Verder wasruimte en een toilet. In het centrum van de lodge bevindt zich een bar, voor optimale vermaak tijdens het verblijf. Elke kamer is verder voor zien van een balkonnetje voor een uniek uitzicht op het water.
Dag 8 tot dag 9
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 10 tot dag 13
Sipaliwini
Knini Paati eco lodge ***
Knini Paati eco lodge
Knini Paati River Ressort is een ontspanningsoord gelegen in het district Sipaliwini en is 200km verwijderd van Paramaribo. Dat is op drie uur rijden en een klein uurtje varen van de hoofdstad. Het is een eiland dat bestaat uit twee delen en het ligt midden in de Ferulasi Sula. De beheerder en gastheer van het resort is Nelson Tiapoe. Hij is een directe nazaat van de tot slaaf gemaakten die zijn gevlucht van de plantagse en op deze lokatie het dorp Knini hebben gesticht.

Aan het begin van 2017 is het hele resort gerenoveerd en omgetoverd tot het luxe ontspanningsoord dat het nu is. Het is momenteel het enige resort in het luxere segment dat helemaal in handen is van lokale bewoners. In dit prachtige resort met haar comfortabele lodges kunt u genieten van flora & fauna, de lokale cultuur ervaren of relaxen in de verkoelende stroomversnelling.

Het resort beschikt daarnaast over een jungle kamp, op het vaste land en ongeveer twee en een half uur wandelen, waar gasten op traditionele wijze kunnen overnachten. Slapen in een hangmat, baden in de rivier, koken op een zelfgemaakt houtvuurtje na te hebben genoten van de lodge met airconditioning en het pas aangelegde zwembad. Knini Paati River Resort is een ontspanningsoord waar de schoonheid van contrasten samenkomt!

Respect voor natuur en cultuur zijn belangrijke aspecten binnen de exploitatie van het resort. Daarom word er gebruik gemaakt van zonnepanelen om de belasting van het milieu zo minimaal mogelijk te houden. Alle medewerkers zijn afkomstig uit de nabijgelegen dorpen om kennis overdracht en behoud van deze kennis te stimuleren. De huisraaf Lala, naar wie de Alala Bar is vernoemd, leeft er in harmonie met de werknemers op het eiland en is enorm geliefd bij de gasten.

Knini Paati River Resort werkt samen met de stichting Kinderen van Nieuw Aurora. Van elke betaling per gast wordt er SRD 5 gedoneerd aan deze stichting. Uw bezoek aan Knini Paati River Resort zorgt voor een positief rimpeleffect in het omliggende gebied.
Dag 13 tot dag 15
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.


Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Alle hotelovernachtingen volgens het programma
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Huurauto, categorie Small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Exclusief entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Parkeergelden
 • Benzine


Huurauto
De huurauto is inclusief bij dit pakket.
Op de volgende locaties haalt u de auto op, en levert u de auto in:
dag 3: Ophalen van de auto bij uw hotel in Paramaribo
dag 8: Inleveren van de auto bij uw hotel in Paramaribo
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Belangrijke informatie autohuur

U dient te beschikken over een creditcard op naam van de hoofdbestuurder. De waarborg voor de huurauto wordt gereserveerd op uw creditcard door de lokale leverancier ter plaatse. De bestedingsruimte is hierdoor tijdelijk kleiner. Controleert u voor u op reis gaat daarom goed de bestedingsruimte van uw creditcard.Overige Informatie

Maaltijden

 • Op meerdaagse tours Bigi Pan en Knini Paati een brood en twee warme maaltijden siroop, sap, koffie en thee, inbegrepen

Algemeen

 • Drankjes als koffie, thee en limonade(siroop), sap tijdens excursies
 • Reisbegeleiding door Nederlandstalige reisbegeleider
 • Alle transporten per fiets, per korjaal en of vliegtuig.

Niet inbegrepen in de reissom

 • Toeslag eenpersoonskamers
 • Optionele en alternatieve programma onderdelen
 • Maaltijden tijdens de dagen of avonden in Paramaribo
 • Uitgaven van persoonlijke aard zoals fooien, telefoon, minibar etc.
 • Niet gespecificeerde drankjes en maaltijden tijdens excursies
 • Niet vermelde verzorging gedurende dit arrangement

U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive in Switi Suriname Rondreis 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail