Fly en drive Ontdek zelf Suriname Afbeelding Fly en drive Ontdek zelf Suriname
Fly en Drive Ontdek zelf Suriname
Bestemming: Rondreizen Suriname - Individuele Rondreis Suriname

Fly en Drive Ontdek zelf Suriname


plane hotel car


16 Dagen

Ontdek Suriname zelf! Via deze rondreis hebt u de mogelijkheid om een klein deel van het land op eigen gelegenheid en in eigen tempo te verkennen. Wel is uw improvisatietalent en flexibiliteit bijzondere vereisten! De rit naar Nieuw-Nickerie voert u door de kustvlakte waar een grootste deel van de Surinaamse bevolking woont. U verblijf in het Commewijne district biedt in het prachtig gerestaureerde Plantage Frederiksdorp. En niet ver van de hoofdstad Paramaribo, verscholen in het Amazone regenwoud, staan een aantal luxueuze vrijstaande lodges op de voormalige plantage Berg en Dal. In een windvrij stuk bos, met uitzicht op de Suriname rivier en omringd door alle luxe dat u zich maar wensen kan, is het Berg en Dal Resort de ultieme plek om comfortabel te ontspannen. U hebt hier de kans om in contact te komen met de bewoners van dit oude plantagegebied. U sluit deze unieke Suriname ervaring af met een adembenemende tocht naar het zuiden van het land. Voor een spectaculaire natuur en avontuur beleving.Dag 1 Amsterdam - Paramaribo

Na aankomst op de Johan Adolf Pengel luchthaven reist u per gratis hotel shuttlebus naar het hotel voor 2 heerlijke overnachtingen. Dit is het hotel waar u alle nachten in Paramaribo verblijft. De reisafstand is ca. 48 km.

Dag 2 ParamariboVandaag staat er een stadswandeling op het programma. Deze kennismaking met Paramaribo laat u de vele hoogtepunten zien van de door UNESCO tot Werelderfgoed uitgeroepen houten stad. U ziet onder andere het presidentieel paleis, de palmentuin, Fort Zeelandia, de grootste houten kathedraal Basiliek van het westelijk halfrond en een interessante lokale centrale markt.

Dag 3 en 4 West Suriname - Nieuw Nickerie

In de ochtend van de 3e dag staat uw huurauto klaar. De ontdekkingsreis kan beginnen! Vanuit Paramaribo gaat de Kwattaweg over in de Oost-Westverbinding. Langs de route zijn er, veel kraampjes waar diverse soorten groenten, fruit, vis en andere lekkernijen ten verkoop worden aangeboden. U rijdt het district Saramacca binnen, hier doet men hoofdzakelijk aan veeteelt en de landbouw (tuinbouw). Het kokos district, Coronie is het volgende stadje. Zeer dunbevolkt en de meeste mensen wonen in Totness en Friendship. Deze Engelse namen, evenals het links rijden in Suriname, herinneren nog aan de tijd van de Britse overheersing. Bij het naderen van Nickerie, merkt u dat de kokospalmen langzaam plaatsmaken voor het uitgestrekt polderlandschap. Hier verbouwen de inwoners voornamelijk rijst. In de nabijheid van Nieuw-Nickerie liggen diverse rijstbedrijven en de bacove (bananen) plantage van Food & Agriculture Industries NV. Op werkdagen kunt bezoeken (entree niet inbegrepen) brengen aan deze bedrijven. In hotel Residence Inn, in Nieuw Nickerie waar u twee nachten zult doorbrengen is de zonsondergang vanaf de Zeedijk een aanrader! En dan is er nog de lokale markt of de excursie naar het, net buiten de stad gelegen natuurreservaat Bigipan, een groot moerasgebied met een rijke flora en fauna en afhankelijk van de tijd van het jaar een enorme hoeveelheid vogels. Deze tocht gaat per traditionele korjaal. Verzorging: logies ontbijt, reisafstand ca. 250 km.

Dag 5 Nieuw Nickerie - Paramaribo

Terugreis naar Paramaribo met nog wat interessante stops maken in de districten Saramacca en Coronie. In het begin van de 19e eeuw vestigden zich vooral Engelse planters in Coronie. Namen als Totness, Marys Hope, Friendship en Burnside komen uit die tijd. In tegenstelling tot andere delen van Suriname lagen de plantages in Coronie direct aan zee. Daardoor was het gebied erg geisoleerd totdat de Oost-Westverbinding werd aangelegd. De afvoer van producten van de plantages geschiedde rechtstreeks naar zee via kanalen met sluizen. Veel gebouwen staan op neuten, waarschijnlijk omdat de meeste plantages regelmatig last hadden van wateroverlast. Volgens plan zult u aan het einde van deze dag uw huurauto inleveren. Vanuit uw hotel in Paramaribo. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 6 en 7 Commewijne district en Plantage Frederiksdorp


Het district Commewijne staat bekend als de oudste plantage-gebieden van Suriname. Met haar ligging aan de rechteroever van de Surinamerivier, tegenover Paramaribo. Haar oost grens is het district Marowijne en ten noorden de Atlantische Oceaan. De plantages in in dit gebied zijn vanaf de 17e eeuw aan de Boven Commewijne en de Cottica - rivier aangelegd. De belangrijkste gewassen die verbouwd werden, waren suikerriet, koffie en cacao. De kolonisator bouwde rond die periode het Fort Nieuw Amsterdam bij de samenvloeiing van de Commewijne - en Suriname - rivier. Dit met het doel de plantages te beschermen tegen buitenlandse invallen. Rond 1900 werd Marienburg gebouwd een Suikerfabriek, die als centrale moest dienen en moest bijdragen aan een positieve ontwikkeling van het district Commewijne. U brengt onderweg een bezoek aan Nieuw Amsterdam. Het Fort Nieuw Amsterdam werd gebouwd ter versterking van de verdediging nadat in 1712 de Fransen een succesvolle inval deden. Na 1863 werd het fort in gebruik genomen als gevangenis. Tegenwoordig is het een openluchtmuseum. U vindt hier onder andere oude kanonnen, kruithuizen en koetsen. Uiteindelijk is Plantage Frederiksdorp het eindpunt van uw reis. De Duitser Johan Friedrich Knoffel uit het plaatsje Pruisen was de eerste eigenaar van Frederiksdorp, een koffie- en cacaoplantage uit de 18e-eeuw. U gaat hier op deze plantage uit hun goed restaurant en ruim gesorteerde bar genieten van een goed verzorgde maaltijd. U brengt de nacht door in een van prachtig gerestaureerde plantage huisjes. Reisafstand ca. 25 km.

Dag 8 Tamanredjo - Paramaribo (30 km)Aan u de keus om langer te genieten van Plantage Frederiksdorp of besluit u dwars door het Commewijne district gebied te gaan. In de late middag rijdt u terug naar uw hotel in Paramaribo en geniet nog na van de mooie belevenissen.

Dag 9 Paramaribo - Berg en Dal

Een paar dagen naar het zuiden. U rijdt via de Kennedy Highway richting Paranam, waar de Afobakaweg naar de gelijknamige dam begint. Tot bij de accommodatie hebt u vooral te maken met geasfalteerd wegdek. Zodra u de omgeving gaat verkennen begeeft u zich al snel in het onverharde circuit. U verblijft 3 nachten aan de Surinamerivier in het Bergendal Eco & Cultural River Resort (ca. 90 km) en geniet van de prachtige natuur

Dag 10 Blaka Watra en Inheemse dorpenVanuit Berg en dal kunt u met de auto diverse uitstapjes doen. Dichtbij de Surinamerivier ligt o.a. het recreatieoord Blaka Watra, waar je kunt relaxen, zwemmen en genieten van de mooie omgeving (entree niet inbegrepen). Onderweg daar naartoe passeert u diverse Inheemse dorpen, waaronder Powakka en Redi Doti, waar de inwoners bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. Ons advies is ook een bezoek te brengen aan Jodensavanne, een voormalige, tevens een van de oudste, Joodse nederzettingen op het Westelijk halfrond. Hier heerst een serene rust en de oude restanten van de synagoge, de begraafplaats en een medicinale bron zijn nog zichtbaar. Tijdens deze rit steekt u de nieuwe brug de Suriname rivier over. (entree niet inbegrepen).

Dag 11 Berg en Dal Adventure CentreEen to do is ook het Berg & Dal Adventure Centre met een zandstrand, kayaktochten en een historical- en mountainbiketrail. Adrenaline verhogend werken de spectaculaire canopy trails, waarbij je aan een kabel over de rivier en tussen de boomtoppen zoeft! (diverse activiteiten tegen betaling). Vervoer tussen de lodge en het Adventure Centre gratis. Ook kunt u met uw huurauto een bezoek brengen aan het Brownsberg Natuurreservaat. Deze ligt op ca. 45 min. rijden van Berg en Dal. Een spannende rit waarbij enige behendigheid vereist is, brengt u naar de top. Eenmaal boven, wordt u beloond met een prachtig en uniek uitzicht op het enorme Van Blommenstein-stuwmeer. In de late middag rijdt u rustig terug naar het Berg en dal resort, en kijkt u terug op een bijzondere ervaring.

Dag 12 Brokopondo/Para - ParamariboTerug weer over de Afobakaweg naar Paramaribo waar je nog drie nachten verblijft in het hotel in Paramaribo (ca. 35-90 km). s Avonds kunt u gaan eten in een van de vele eetgelegenheden die deze prachtige stad rijk is.

Dag 13 Paramaribo

Op deze dag levert u de auto weer in bij de verhuurlocatie. Dan is het tijd om na te genieten van alle belevenissen van de afgelopen dagen. Relaxen bij het zwembad of een gezellig terras opzoeken?

Dag 14 Paramaribo

Alweer de laatste dag, u kunt heerlijk uitrusten van een indrukwekkende reis bij het aangename zwembad. Ook kunt u deelnemen aan een (optionele) riviercruise naar de Commewijne plantages, waarbij een bezoek gebracht wordt aan Fort Nieuw Amsterdam en de plantages Johanna en Margarita met Javaanse en Hindoestaanse bevolking. Onderweg bestaat de kans dat u op de rivier dolfijnen tegenkomt die de boot begeleiden.Dag 15 Paramaribo - Amsterdam

s Ochtens is er nog tijd om lekker te zwemmen, en in de middag wordt u bij uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.

Dag 16 Amsterdam

Aankomst op Schiphol. Einde van een indrukwekkende reis waar u nog lang van zult nagenieten!

Dag tot dag

Dag 1 Amsterdam - Paramaribo
Dag 2 Paramaribo
Dag 3 en 4 West Suriname - Nieuw Nickerie
Dag 5 Nieuw Nickerie - Paramaribo
Dag 6 en 7 Commewijne district en Plantage Frederiksdorp
Dag 8 Tamanredjo - Paramaribo (30 km)
Dag 9 Paramaribo - Berg en Dal
Dag 10 Blaka Watra en Inheemse dorpen
Dag 11 Berg en Dal Adventure Centre
Dag 12 Brokopondo/Para - Paramaribo
Dag 13 Paramaribo
Dag 14 Paramaribo
Dag 15 Paramaribo - Amsterdam
Dag 16 AmsterdamHotels
Dag 1 tot dag 3
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 3 tot dag 5
Nickerie
Residence Inn Nickerie ***
Residence Inn Nickerie
Residence Inn Nickerie staat bekend als de beste hotelfaciliteit in het westelijk deel van Suriname. Het hotel beschikt over een prachtige ambiance die wordt aangevuld door vriendelijk en zeer behulpzaam personeel! Ervaar de Residence Inn, voor de echte Surinaamse gastvrijheid! Vriendelijk personeel en faciliteiten zoals ons restaurant, bar en terras, zullen u absoluut ertoe bewegen nog eens een bezoek te brengen aan Residence Inn Nickerie.
Dag 5 tot dag 6
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
Dag 6 tot dag 8
Commewijne
Plantage Resort Frederiksdorp **
Plantage Resort Frederiksdorp
Het Plantage Resort Frederiksdorp is gevestigd in Nieuw Amsterdam, op 18 km van Paramaribo. Het beschikt over een zonneterras en een buitenbad dat het hele jaar door geopend is. Voor een drankje kunt u terecht in de eigen bar. Bij de accommodatie vindt u een excursiebalie. Dit resort biedt watersportfaciliteiten en u kunt er fietsen huren. In de omgeving zijn tal van activiteiten te ondernemen, zoals fietsen, vissen en kanoen. De dichtstbijzijnde luchthaven is de internationale luchthaven Johan Adolf Pengel, op 52 km van het Plantage Resort Frederiksdorp. Deze accommodatie heeft ook een van de best beoordeelde locaties in Paramaribo! Gasten geven het een hogere score dan aan andere accommodaties in de buurt.Dag 8 tot dag 9
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname. 
Dag 9 tot dag 12
Brokopondo
Berg en Dal ****
Berg en Dal
Berg en Dal. Midden in het adembenemende tropische regenwoud is dit resort de perfecte locatie voor alle leeftijden. De rustieke ambiance en de activiteiten in het Berg en Dal Adventure Centre staan garant voor een relaxte of juist actievere jungle ervaring.

Hotel o.b.v. Volgens programmaDag 12 tot dag 15
PARAMARIBO
Marriott ****
Marriott
Marriott

In 2009 opende dit hotel haar deuren in eerste instantie voor de zakenman. Inmiddels is dit hotel ook bijzonder geliefd bij vakantiegangers. Geheel terecht, want het is een ideale uitvalsbasis voor tochten naar het binnenland of bezoek aan de stad. De rustige ligging aan de Suriname rivier en het bruisende uitgaansleven dichtbij zijn een uitstekende combinatie. Naar het historische centrum en uitgaansgebied is er een gratis shuttleservice. In ca. 20 minuten loopt u er langs de Anton Dragtenweg naar toe. Aan het zwembad kunt u heerlijk relaxen op een comfortabele ligstoel of op zn tijd in actie komen in de fitnessruimte. Vanuit de zwembadbar wordt u naar wens voorzien van een hapje of drankje. Hiervoor kunt u ook terecht in de loungebar of het restaurant waar voortreffelijke internationale gerechten worden geserveerd. Dit alles, versterkt door het comfort van de sfeervol ingerichte kamers staat garant voor relaxed genieten van Paramaribo en Suriname.
 


Locatie


Vluchten
De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.

Inclusief
 • Retourvluchten naar aanleiding van het programma
 • Luchthavenbelasting
 • Alle hotelovernachtingen volgens het programma
 • Verzorging naar aanleiding van programma
 • Huurauto, categorie Small


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Huurauto
 • Huurauto, categorie Small
 • Ongelimiteerde kilometers
 • WA-dekking van 7,5 miljoen euro euro
 • Schadeverzekering (CDW)
 • Diefstalverzekering (TP)
 • Terugbetaling eigen risico
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschades
 • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Optioneel

 • Tegen een toeslag is het mogelijk uw huurauto te upgraden naar een hogere klasse/groter type auto. Deze toeslag is afhankelijk van de beschikbaarheid.
 • Tegen een toeslag kunt u een GPS huren (wanneer u zelf geen GPS heeft).

Exclusief
 • Parkeergelden
 • Benzine


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een reisoverzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens, een beschrijving van de hotelaccommodaties en eventueel de autohuurvoorwaarden kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.

Als u een optie-boeking plaatst, betaalt u geen reserveringskosten.

Wij proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste accommodatie/vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

De optie boeking wordt pas definitief bevestigd, nadat wij u een reisoverzicht hebben toegezonden en u daarvoor uw akkoord heeft gegeven.

Fly en Drive Ontdek zelf Suriname 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail